Debtia logo
Log på

Inkassovarsel skabelon (gratis)

En skabelon til en inkassovarsel er et dokument, der bruges til at underrette et inkassobureau eller en kreditor om, at du bliver kontaktet med henblik på inddrivelse af en gæld. Denne skabelon kan bruges til at anmode om validering af gælden og til at anmode om, at inkassobureauet ophører med at kontakte dig.

Hvis du bliver kontaktet af et inkassobureau, har du ret til at anmode om validering af gælden. Det betyder, at inkassobureauet skal give dig bevis for, at du skylder den gæld, som de forsøger at inddrive. Når du har anmodet om validering af gælden, må inkassobureauet ikke kontakte dig igen, før det har givet dig dette bevis.

Skabelonen for inkassovarsel kan også bruges til at anmode inkassobureauet om at ophøre med at kontakte dig. Dette betyder at inkassofirmaet ikke må kontakte dig igen, undtagen for at fortælle dig, at det er ved at træffe en bestemt foranstaltning, f.eks. at anlægge sag mod dig.

Hvis du bliver chikaneret af et inkassobureau, kan du også bruge denne skabelon til at sende et brev med et forbud mod at afstå. Dette vil forhindre inkassofirmaet i at kontakte dig helt og holdent.

Begrænsninger med en inkassovarsel skabelon

Det er vigtigt at bemærke, at denne skabelon ikke er et juridisk dokument og kun er beregnet til at blive brugt som en vejledning. Hvis du bliver chikaneret af et inkassobureau, bør du søge juridisk rådgivning hos en erfaren advokat.