Inkasso Guide – Hvad er Inkasso og Inkasso Regler?
I denne Inkasso Guide kan du læse om hvad inkasso er, hvilke inkasso regler der gælder, og hvordan du enten selv sender en sag til inkasso eller forholder dig til et inkassokrav du har modtaget.
Inkasso regler – hvad er reglerne for inkasso?
Uanset om du skylder penge – eller har penge til gode, er det vigtigt at kende de vigtigste inkasso regler.
Hvis du skylder penge skal du betale dem til den aftalte tid. Gør du ikke det har dem du skylder pengene ret til at forsøge at inddrive dem – enten selv, eller ved at overdragen sagen til et inkassobureau eller advokat.
Inden en skyldner kan sendes til inkasso skal der sendes en rykker. Den skal redegøre for gælden og der skal gives en frist på 10 dage inden gælden sendes til inkasso. Rykkerskrivelsen kan indeholde et gebyr – typisk på 100 kr., samt renter af det beløb der skyldes.
Første skridt vil i reglen være, at få skyldner til at anerkende gælden og om muligt indgå et frivilligt forlig om betaling. Lykkedes det går sagen ikke videre til retslig inkasso.
Hvis skylder ikke vil anerkende gælden kan sagen gå videre til retten. Som skyldner risikerer du samtidig at blive registreret som dårlig betaler i et kreditoplysningsbureau som RKI eller Ribers (Experian). Det kan gøre det svært at optage nye lån eller få kredit andre steder.
Hvis gælden anerkendes kan sagen gå videre til inkasso.
Dansk inkasso – Dansk inkassobureau
Hvis du skal inddrive penge i Danmark med inkasso er det vigtigt, at du vælger et inkassobureau der er godkendt til at drive inkassovirksomhed. Godkendelsen gives af politiet. Debtia er naturligvis godkendt til Dansk inkasso. Det er din sikkerhed for, at alting foregår efter reglerne.
Inkasso koster – skyldner betaler (det meste)
Der er naturligvis omkostninger forbundet med at føre en inkassosag. I første omgang er det dem der rejser sagen – og hyrer en advokat eller inkassobureau, der hænger på udgiften. Men som skyldner vil du blive pålagt de rimelige og relevante udgifterne der er til inkasso.
Hvor stort beløb der helt nøjagtigt må opkræves for inkasso afhænger bl.a. af gældens størrelse og hvem der fører inkassosagen (egeninkasso eller fremmedinkasso).
Netop fordi der er nogle begrænsninger i, hvor meget du kan opkræve i inkassoomkostninger er det vigtigt, at vælge et inkassofirma der ikke er for dyre. Hos Debtia kan vi hjælpe til markedets bedste priser.
Rimelighed i inkasso betaler sig
Debtia er kreditorernes allierede. Vi tager sagen ud af dine hænder og følger den til dørs, sagligt og professionelt. Vi er et full-service inkassobureau, der sikrer dine krav fra a til z.
Debtia er grundlagt på et af Københavns mest professionelle inkassofirmaer. Med en årelang historik og ca. 10.000 erhvervskunder, har vi en stor erfaring med inddrivelse af såvel store som små krav nøje i tråd med den danske inkassolovgivning.
Alligevel er vi langt fra et klassisk inkassobureau. Vi forvalter ikke blot dine krav, men dit omdømme. Vi ved, at skyldnere reagerer vidt forskelligt på en inkassosag. Nogle bliver skræmt og betaler, andre bliver vrede. De værste skyldnere reagerer med et skuldertræk.
En uheldig skyldner kan stadig være en god kunde. Og enhver skyldner, uanset status, kan være ødelæggende for virksomhedens ry, hvis de får en fornemmelse af en dårlig behandling.
At behandle sine skyldnere individuelt, betyder simpelthen en bedre vedligeholdelse af gælden. Vi forstår dine skyldnere – og det betaler sig.
Inden for inkasso opnår vi ofte gode resultater, hvor andre har fejlet.
Inkasso kræver god dialog
Hos Debtia inkasso søger vi altid en konstruktiv dialog med dine debitorer – og vi bliver først betalt, når du bliver betalt.
Hvordan undgår man inkasso?
Det er naturligvis bedst at undgå inkasso helt og holdent. Og der er flere ting, du kan gøre for at reducere risikoen:
- Når du låner penge, skal du sørge for at have en klar skriftlig aftale, der kan bruges som bevis, hvis det bliver nødvendigt.
- Hold et overblik over dine debitorer og deres betalingshistorik. På den måde kan du handle hurtigt, hvis nogen kommer bagud.
- Vær forsigtig, når du yder kredit. Har debitor virkelig råd til at påtage sig mere gæld?Hvis en debitor kommer bagud, skal du sende en påmindelse så hurtigt som muligt. Jo hurtigere du
- handler, jo større er chancen for at undgå inkasso.
Hvis du er i tvivl om noget, er du velkommen til at kontakte os. Vi er altid klar til at hjælpe med råd og vejledning om inkasso – og hvordan du undgår den.
Links til relevante informationer om inkasso
Nedenfor finder du vigtige links, med formelle detaljer om reglerne for inkasso.
Inkasso FAQ
Her kan du finde svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om inkasso.
Hvad er inkasso?
Hvis du skylder penge som du ikke har betalt tilbage til den aftalte tid, kan dem du skylder pengene sende din sag til inkasso. Det betyder, at sagen overdrages til opkrævning enten via deres egen inkassoafdeling eller et selvstændigt inkassofirma.
Hvornår må man sende en sag til inkasso?
Inden en sag må sendes til inkasso skal der minimum sendes en rykker med varsel om inkasso.
Hvor mange rykkere skal sendes før inkasso?
Der skal som minimum sendes en rykker med varsel om inkasso. Mange vælger dog at sende 2 eller 3 rykkere før sagen sendes til inkasso.
Jeg er sendt til inkasso – hvad gør jeg?
Det vigtigste er, at du ikke ignorerer det. Tag kontakt med inkassoselskabet og lav en aftale om, hvordan det du skylder kan betales tilbage. Det er den bedste og billigste løsning.