Debtia logo
Log på

Kan fogedretten hæve penge på min konto?

Ja, fogedretten kan godt kræve, at penge fra din konto skal udbetales til kreditor. De vil dog ikke kunne hæve alle dine penge, da loven siger, at du altid skal have penge tilbage til mad og andre nødvendige udgifter. Kan fogedretten hæve penge på min konto? | debtia.dk


Hvad siger lovgivningen?

I fogedretten vil du blive spurgt ind til, hvor meget indestående du har i banken – og her har du pligt til at tale sandt.

Vurderer fogeden, at du har flere penge i banken end det, som bør kunne dække et almindeligt forbrug, så kan de godt kræve at få penge udbetalt til kreditor – helt uden dit samtykke.

Kan fogedretten hæve penge på min konto, som jeg deler med en anden?

Deler du f.eks. bankkonto med din kæreste eller ægtefælle? Så vil fogeden gå ud fra, at halvdelen af beløbet er dit. Derfor kan fogeden godt tage udlæg i din halvdel, medmindre du kan bevise det modsatte.

Hvad må fogedretten ellers tage fra mig?

Har du ikke penge på din konto, så kan fogeden f.eks. vælge at tage udlæg i din ejerbolig, dit depositum, hvis du bor til leje eller genstande som designer møbler, elektronik og din bil.

Gør de det, kan de vælge at sælge dem på tvangsauktion, hvis du vel og mærke ikke overholder aftalen om at betale tilbage.