Debtia logo
Log på

Hvordan kommer man ud af inkasso?

Det korte svar er at betale den gæld, der er blevet sendt videre til inkasso. Har du som skyldner ikke mulighed for det? Så glæd dig over, at inkasso er interesseret i at finde en løsning, der også tager hensyn til skyldners økonomiske situation.

Hvordan kommer man ud af inkasso?

Som skrevet ovenover er det korte svar, at skyldner skal betale sin gæld til kreditor for at komme ud af inkasso. Har skyldner svært ved at betale hele beløbet nu og her, er det heldigvis en mulighed at gå i dialog med inkasso. Inkasso er nemlig interesseret i at finde frem til en holdbar løsning, der også tager hensyn til skyldners økonomiske situation. F.eks. kan en afdragsordning komme på tale.

Bryder skyldner sig ikke om at tage kontakt til inkasso direkte? Så kan han/hun vælge at få tildelt en gratis gældsrådgiver – f.eks. via Forbrugerrådet Tænk.

Hvordan fungerer en afdragsordning?

For skyldner er det vigtigt at være helt ærlig overfor inkasso, så skyldner ikke kommer til at binde sig til en afdragsordning, han/hun ikke kan overholde.

Afrdagsordningen kan nemlig blive skruet sammen på forskellige måder. F.eks. kan skyldner gå i dialog med inkasso om udsættelse af tilbagebetaling af gælden eller betale et lavere afdrag over en længere periode.

En fornuftig afdragsaftale vil kunne mindske skyldners gæld, da renterne ikke løber løbsk.