ordbog-banner

Hvordan finder jeg ud af om min gæld er forældet?

Hvis du gerne vil undersøge, hvornår din gæld bliver forældet, skal du kigge på dine lånedokumenter. Det er de dokumenter, du har fået fra din långiver. På dem kan du se den nøjagtige dato for forældelse af din gæld. Hvordan finder jeg ud af om min gæld er forældet? | debtia.dk


Hvad betyder det, at min gæld er forældet?

Bliver din gæld forældet, vil det sige, at du ikke skal betale de penge, du skylder tilbage til kreditor.

Kontakter kreditor dig efter din gæld er forældet, anbefaler vi, at du sender dokumentation på, at din gæld er udløbet og nægter at betale, hvis kreditor ikke kan kan modbevise det.

Bemærk! At kreditor kan tage dig i Fogedretten for at få en afgørelse på sagen, hvis han ikke er enig med dig.

Hvornår er min gæld forældet?

I Danmark har vi en forældelseslov, der beskriver, hvornår gæld er forældet. Tidspunktet for bortfaldelsen afhænger dog meget af, hvilken form for gæld du har.

Er der tale om regninger, fakturakrav, gebyrer, renter mv., som du ikke har skrevet under på? Så vil din gæld anses som værende forældet efter 3 år.

Er der tale om gældtyper som gælds- og pantepreve, domme mv., hvor du har sat din underskrift? Så vil din gæld anses som værende forældet efter 10 år.

Om det er 3 år eller 10 år kommer altså i høj grad an på, om kravet kan dokumenteres med en underskrift fra dig, hvor du erkender gælden.

Ring til os

Hvad enten du har behov for inddrivelse af krav eller hjælp til at undgå dårlige betalere i fremtiden, står vi klar.

Ring: 44 22 40 00 for en uforpligtende snak

Inkasso Guide

Læs vores samlede Inkasso Guide her

Få alle fordelene i dag. Få Debtia på dit hold.