Debtia logo
Log på

Kan jeg se, om jeg er i inkasso?

Du vil altid modtage et brev fra et inkassobureau eller advokat, hvis der er blevet oprettet en inkassosag på en gæld, du skylder. Reagerer du ikke på dette brev, vil du typisk blive kontaktet telefonisk eller fysisk af inkassobureauet eller inkassoadvokaten.

Hvad står der i brevet?

I brevet står der som minimum de mest nødvendige oplysninger, der gør det klart og tydeligt, hvad du skylder, og hvem du skylder. Desuden står der en betalingsfrist på minimum 10 dage, fra den dato brevet blev sendt. Der står også en dato, et tidspunkt og den adresse som inkasso vil besøge for at komme i dialog med skyldner.

Sidst men ikke mindst vil kontaktoplysninger såsom adresse og telefonnummer til inkassobureauet eller inkassoadvokaten stå i brevet, så skyldner har mulighed for at tage kontakt med det samme.

Skyldner vil på forhånd modtage et inkassovarsel

Inden sagen kan overgå til inkasso, skal skyldner på forhånd modtage et inkassovarsel. De fleste kreditorer vælger at sende det skriftlige varsel i forbindelse med et rykkerbrev.

Det er dog ikke altid sikkert, at det er kreditor, der personligt sender varslet.

Der står nemlig ikke noget i lovgivningen om inkasso, at afsender af varslet skal være kreditor. Derfor vil et inkassovarsel godt kunne sendes af andre – f.eks. inkassobureauet eller inkassoadvokaten.