Debtia logo
Log på

Hvordan finder man ud af, om man har gæld?

Er du i tvivl, om du har gæld? Så er SKAT, din bank, RKI-registret og Gældsstyrelsen nogle oplagte steder at starte med at kigge. Desuden kan du ofte finde frem til en evt. gæld ved at kigge i din e-boks, e-mails, SMS’er og i gemte breve. 

Sådan undersøger du, om du har gæld hos SKAT

  • Log på skat.dk
  • Klik på knappen ”Skatteoplysninger” i menuen i toppen
  • Klik derefter på ”Renteudgifter og restgæld” i menuen til venstre

Her kan du se, hvad banker og finansieringsselskaber har oplyst SKAT, at du har af gæld.

Når du alligevel er inde på SKAT.dk, bør du også tjekke dine selvangivelser fra tidligere år, da du her kan få et overblik over din gæld på de specifikke tidspunkter.

Dette er en god ide fordi, at det ikke er sikkert, at alle kreditorer har indberettet din gæld for indeværende år endnu. Kreditorerne har nemlig en tidsfrist, der løber til slutningen af året. Det betyder, at nogle informationer under renteudgifter og restgæld kan være forsinket.

Sådan undersøger du, om du har gæld hos Gældsstyrelsen

Mistænker du, at du har forfalden gæld til det offentlige? Så er det Gældsstyrelsen, du skal ringe til. Det er nemlig dem, der står for at inddrive offentlig gæld.

Da det desværre ikke er muligt at logge ind på en selvbetjeningsløsning hos Gældsstyrelsen, skal du i stedet ringe til dem på telefon 70 15 73 04.

Sådan undersøger du, om du er registreret med en gæld i RKI-registret

På dininfo.dk kan du se, om du står registreret for en gæld i RKI. Bemærk, at du skal logge ind med dit NemID. Står du registreret, vil du samtidig kunne se, hvad du skylder.

Sådan undersøger du, om du har gæld med hjælp fra banken SMS’er, e-boks, e-mails og breve

Er der tale om en gæld, som du løbende afdrager på, burde du i din Netbank kunne få et overblik over hvem, hvad og hvor ofte du afdrager på en specifik gæld. Det kan eksempelvis være dit boliglån, billån mv.

Og når du har gæld, modtager du desuden oftest besked om gælden på E-boks, e-mail, SMS eller i breve med information om gælden. Det kan både ske i forbindelse med et lånetilbud, eller det kan være en rykker på manglede betaling af gælden.