Debtia logo
Log på

Kan jeg få et lån trods RKI?

I princippet kan du godt få et lån, selv hvis du er registreret i RKI (Ribers Kredit Information). De fleste større banker, realkreditvirksomheder og forbrugslånsudbydere vil dog normalt være tilbageholdende, eller helt afvise lån til personer der står i RKI.

Der er flere forskellige løsninger. Læs mere om lån og RKI nedenfor.Kan jeg få et lån trods RKI? | debtia.dk


Hvordan kan du få et lån, når du står i RKI?

Om du kan få et lån afhænger altid af en konkret kreditvurdering af dem, som skal låne dig penge. Ikke alle laver samme kreditvurdering. Normalt er de større banker, realkreditinstitutter og større forbrugslånsvirksomheder dem, som er mest tilbageholdende med at give lån til folk, der er registreret i RKI.

Hvis du er registreret i RKI og ønsker et lån, er der flere muligheder:

  • Find en låneudbyder der tilbyder lån til folk, der står i RKI,
  • Få bugt med din gæld og kom ud af RKI

Låneudbydere der tilbyder RKI-lån

De låneudbydere der tilbyder lån til personer der står i RKI, kræver i reglen højere renter og gebyrer. Det gør de, fordi risikoen vurderes at være højere. Det kan derfor blive dyrt at optage et lån, hvis du står i RKI.

Vi anbefaler derfor meget, at du i stedet forsøger at få bugt med din gæld og komme ud af RKI.

Sådan kommer du ud af RKI

Hvis du betaler din gæld, vil du kort efter komme ud af RKI. Det er det hurtigste. Men det er naturligvis ikke sikkert, at det er muligt for dig.

Et alternativ er derfor at indgå en aftale med dine kreditorer. Er de tilfredse med aftalen kan du nogle gange blive slettet før hele din gæld er betalt. Men det er i sidste ende op til dine kreditorer.

Uanset hvilken løsning du vælger, er det altid de kreditorer som har registreret dig i RKI, som skal bede om at registreringen fjernes igen. Så når du enten har betalt din gæld eller lavet en aftale, så skal du huske at bede kreditorerne om at slette dig i RKI.