Debtia logo
Log på

Hvad er forskellen på RKI og inkasso?

RKI er et register, der indeholder informationer om dårlige betalere. Hvorimod inkasso enten er en autoriseret advokat eller et inkassobureau, der inddriver gæld for kreditorer. Få en uddybende forklaring herunder.

Hvad er RKI?

RKI står for Riebers Kredit Information, og det er et register, der indeholder informationer om dårlige betalere. Du kan risikere at blive tilføjet til registret, hvis du ignorerer den tredje rykker i en rykkerprocedure.

Når du er registreret i RKI, har du svært ved at låne penge eller købe noget med abonnementsbetaling. Vil du undersøge, om du er registreret i RKI? Så kan du nemt logge ind på dininfo.dk med dit NemID.

Hvad er Inkasso?

Inkasso er enten en autoriseret advokat eller et inkassobureau, der varetager inddrivelse af gæld fra kreditorer.

Der er ingen regler for, hvor mange rykkere kreditor skal sende ud før, at sagen kan overgå til inkasso. I princippet kan kreditor sende sagen til inkasso allerede dagen efter overskridelse af falddatoen på en faktura. Skyldner skal blot modtage et gyldigt inkassovarsel med en tidsfrist på 10 dage før, at inkassosagen kan begynde. De fleste virksomheder vælger dog at starte denne procedure i forbindelse med. 3. rykker.

Hvad er så forskellen på RKI og inkasso?

De uddybende beskrivelser af RKI og inkasso gør det forhåbentligt tydeligt, at der er forskel på de to måder at arbejde med gæld på.

RKI er nemlig ikke en enhed, der inddriver penge. De registrerer blot dårlige betalere og sælger disse kreditinformationer til virksomheder og banker. Hvorimod inkasso udelukkende har fokus på at inddrive gæld.