Debtia logo
Log på

Hvornår skal der pålægges moms på inkassoomkostninger?

Et inkassobureau eller en advokat kan kun medregne moms af inkassoomkostninger, hvis fordringshaveren (kreditor) ikke er momsregistreret. Du kan blive klogere på inkassoomkostninger her.

Hvad er inkassoomkostninger?

Inkassoomkostninger er de omkostninger, som kreditor har i forbindelse med at inddrive gæld fra skyldner. Det koster nemlig penge, når kreditor f.eks. sender en sag videre til et inkassobureau eller en inkassoadvokat.

Inkassoomkostninger er desuden lovbestemt ud fra fordringens størrelse. Det betyder, at man ikke selv kan bestemme, hvor meget der skal betales i inddrivelsesomkostninger.

Satserne kan du se her.

I bekendtgørelsen står ligeledes, at der kun kan medregnes moms på omkostningerne, hvis fordringshaveren (kreditor) ikke er momsregistreret.

Hvem skal betale inkassoomkostningerne?

De fleste inkassobureauer og advokater hæver skyldners gæld med det beløb, som skal betales til inkasso. På den måde ender det oftest med, at det er skyldner, der betaler inkasso for inddrivelse af gælden.

Men selvom det er hensigten, at skyldner i sidste ende betaler omkostningerne, er det desværre ikke altid muligt. Betaler skyldner f.eks. kun hovedstolen, vil inkassoomkostningerne i stedet blive pålagt kreditor.

I sådan et tilfælde må kreditor vælge om han/hun vil acceptere blot at have modtaget den manglede betaling, eller undersøge om det kan betale sig at gå videre med sagen.