Debtia logo
Log på

Hvad koster det at sende en til inkasso?

Når kreditor sender en sag til inkasso, skal der betales inkassoomkostninger. Beløbet på omkostningerne er varierende, og det afhænger af gældens størrelse samt sagens forløb. Desuden vil det i de fleste tilfælde være skyldner, der ender med at betale omkostningerne.  

Hvad er inkassoomkostninger?

Inkassoselskabet skal selvfølgelig have betaling for at behandle en inkassosag, og disse sagsomkostninger kaldes også for inkassoomkostninger. Prisen på sagsomkostningerne kan være varierende – det afhænger både af gældens størrelse og sagens forløb.

Justitsministeriet har dog ved lov fastsat nogle specifikke takster, som inkasso skal følge. Men hvis inkassosagen ender i retten, skal der også betales retsafgifter og ekstra inkassosalær.

Hvornår er det skyldner, der skal betale inkassoomkostninger?

Oftest er det skyldner, der ender med at betale alle inkassoomkostninger. Årsagen til det er, at de fleste inkassobureauer hæver kreditors krav med omkostningerne. Det vil sige, at inkassoomkostningerne lægges oveni det beløb, som skyldner skylder.

Hvornår er det kreditor, der skal betale inkassoomkostninger?

Desværre er det ikke i alle tilfælde, at inkasso kan lægge inkassoomkostningerne over på skyldner. For i de tilfælde, hvor skyldner kun delvist eller slet ikke betaler sin gæld, vil sagsomkostningerne oftest blive pålagt kreditor.