Debtia logo
Log på
ordbog-banner

Hvem skal betale inkassoomkostninger?

Det er oftest skyldner, der kommer til at betale inkassoomkostningerne, da inkasso oftest forhøjer kreditors krav med sagens omkostninger. Der er dog også tilfælde, hvor kreditor selv må sluge inkassoomkostningerne, og dem kan du blive klogere på her.

Hvad er inkassoomkostninger?

Inkassoomkostninger er de sagsomkostninger, der kommer i forbindelse med, at en sag bliver sendt til inkasso. Prisen for at sende en sag til inkasso afhænger oftest af gældens størrelse og sagens forløb. Justitsministeriet har nemlig ved lov fastsat nogle specifikke takster, som inkasso skal følge. Hvis der er tale om retslig inkasso – med andre ord – at sagen kommer i retten, så skal retsafgifter og ekstra inkassosalær også betales.

Kan kreditor få sine inkassoomkostninger dækket?

Det korte svar er, at kreditor i de fleste tilfælde vil få sine inkassoomkostninger dækket. Det er nemlig oftest skyldner, der i sidste ende kommer til at betale inkassoomkostningerne, da inkasso typisk forhøjer kreditors krav med sagens omkostninger.

Men… Der er altså tilfælde, hvor det er kreditor selv, der bliver nødt til at betale omkostningerne.

Hvornår kan kreditor ikke få dækket sine inkassoomkostninger?

Hvis skyldner ikke betaler sin gæld fuldt ud, vil hele eller dele af inkassoomkostningerne pålægges kreditor. Du bør derfor altid forhøre dig hos dit inkassobureau eller din inkassoadvokat, hvordan de arbejder med inddrivelse af inkassoomkostningerne.

Debtia
BETAL ÅRLIGT
Prisen pr. måned ved årlig betaling
Total
209
DKK
BETAL MÅNEDLIGT
Prisen pr. måned ved månedlig betaling
Total
249
DKK
KOM IGANG

Bliv kunde

Debtia er skabt for at værne om tilliden til aftaler.

Inkasso Guide

Læs vores samlede Inkasso Guide her

Få alle fordelene i dag. Få Debtia på dit hold.