Debtia logo
Log på

Kan man lave afdragsordning med inkasso?

Ja, man kan typisk godt lave en afdragsordning med inkasso. Det kan i nogle tilfælde være en rigtig god løsning. Det gælder især ved større beløb og høje renter. Du kan blive klogere på afdragsordninger med inkasso her.

Hvordan laver man en afdragsordning med inkasso?

Har du som skyldner svært ved at betale din gæld til kreditor nu og her? Så glæd dig over, at der ofte er god mulighed for at gå i dialog med inkasso. I kan højst sandsynligt finde frem til hensigtsmæssig løsning, der tager hensyn til din økonomiske situation. F.eks. kan en afdragsordning komme på tale.

Hvis du er interesseret i dette, er det vigtigt at være helt ærlig omkring din økonomiske situation, og du bør sende dokumentation på det til inkasso. Gør du det, så hjælper du nemlig både dig selv og inkassofirmaet til at udforme den mest hensigtsmæssige afdragsordning.

Ved en afdragsordning vil gælden blive delt ud i mindre portioner over en kortere eller længere periode. Udsættelse af tilbagebetalingen kan også komme på tale her.

Kan jeg få hjælp til at lave en afdragsordning med inkasso?

Ja, det er muligt at få tildelt en gratis gældsrådgiver f.eks. via Forbrugerrådet Tænk. Rådgiveren kan f.eks. hjælpe med at få et overblik over din økonomiske situation, og han/hun kan hjælpe med at lave en plan for en mulig afdragsordning, som kan sendes til inkasso.