ordbog-banner

Hvad er et inkassogebyr?

Når en eller flere ubetalte fakturaer overgår til inkasso, må du gerne pålægge skyldner at betale et inkassogebyr. Beløbet må dog max være på 100 kroner, og du kan kun sende ét inkasso gebyr pr. sag. 

Hvad er formålet med et inkassogebyr?

Formålet med et inkassogebyr er at dække nogle af de omkostninger, du har i forbindelse med at opgøre det samlede krav, som du sender til inkasso. Det er din tid og din løn, der er tale om her.

Hvornår må jeg sende et inkasso gebyr?

Du må sende et inkassogebyr til skyldner, når sagen f.eks. overgår til et inkassobureau. Inden en inkassosag kan begynde, skal du dog have sendt mindst én rykkerskrivelse, som indeholder et inkassovarsel.

Hvor stort må et inkassogebyr være?

Bemærk, at du kun må sende ét inkassogebyr, og beløbet må max lyde på 100 kroner. Og denne regel gælder, uanset om der er tale om én eller flere ubetalte fakturaer fra skyldner.

Kan jeg sende andre gebyrer til skyldner?

Ja, hvis din kunde ikke betaler en faktura til aftalt tid, så kan du vælge at sende rykkergebyrer på 100 kr. pr. rykkerskrivelse. Og arbejder du indenfor B2B, så kan du også sende et kompensationsgebyr på 310 kr. Der er dog visse betingelser, som skal opfyldes før, du må sende dem.

Ring til os

Hvad enten du har behov for inddrivelse af krav eller hjælp til at undgå dårlige betalere i fremtiden, står vi klar.

Ring: 44 22 40 00 for en uforpligtende snak

Få alle fordelene i dag. Få Debtia på dit hold.