ordbog-banner

Hvad koster det at komme i fogedretten?

Når du tager en sag i fogedretten, skal du betale en retsafgift til staten. Fogedretten forhøjer dog dit krav mod skyldner med det beløb, som du skal betale i retsafgift. Og det vil sige, at det i sidste ende vil være skyldner, der betaler afgiften, hvis du vinder sagen. Hvad koster det at komme i fogedretten? | debtia.dk


Hvad koster det at komme i fogedretten? Og hvad er en retsafgift?

En retsafgift er en afgift til staten, som skal betales, når du sætter en sag for en dommer i f.eks. fogedretten.

Hvilken pris, du skal betale i retsafgift i forbindelse med fogedretten, afhænger meget af, hvor mange penge du har til gode og sagens forløb. Du kan dog altid regne med, at byretten tager 500 kr. i grundbeløb, og hvis sagens værdi lyder på mere en 50.000 kr, så skal du yderligere betale 250 kr. plus 1,2% af den værdi, som overstiger 50.000 kr.

Er der andre udgifter i forbindelse med fogedretten?

Har du et inkassobureau inde over sagen, så skal du være opmærksom på, at du også skal betale et mindre honorar til dem.

Andre afgifter kan også komme på tale, hvis du eksempelvis har behov for en politifremstilling af skyldneren og/eller brug for en låsesmed. Fordi der er mødepligt i fogedretten, kan du nemlig få politiet til at eskortere skyldneren til fogedretten, hvis han/hun ikke møder op.

Ring til os

Hvad enten du har behov for inddrivelse af krav eller hjælp til at undgå dårlige betalere i fremtiden, står vi klar.

Ring: 44 22 40 00 for en uforpligtende snak

Inkasso Guide

Læs vores samlede Inkasso Guide her

Få alle fordelene i dag. Få Debtia på dit hold.