Debtia logo
Log på

Hvad er offentlig gæld?

Offentlig gæld dækker over alt det, du kan skylde til det offentlige. Det kan eksempelvis være ​​ubetalt skat, fartbøder eller SU-gæld. Her kan du blive klogere på, hvordan du undersøger, om du har gæld til det offentlige, og hvor meget du skylder – det er nemlig en rigtig god idé at have styr på. Hvad er offentlig gæld? | debtia.dk


Hvad er offentlig gæld?

Rigtig mange danskere skylder det offentlige penge, og en meget stor del af dem er slet ikke klar over, at de gør det, hvad de skylder penge for, og hvor meget de skylder. Derfor er det en rigtig god idé en gang imellem at undersøge, hvor meget gæld man har til det offentlige.

Renten udgør nemlig 8 % samt et tillæg eller fratræk af nationalbankens udlånsrente. I 2022 udgør denne -0,45 %, hvorfor renten er 7,55 %.

Hvem skal jeg kontakte?

Vil du gerne finde ud af, om du skylder det offentlige penge? Hvor meget du eventuelt skylder? Og hvorfor du skylder penge? Så er det Gældsstyrelsen, som du skal kontakte.

Det er nemlig dem, der står for at inddrive gæld til det offentlige.

Modsat mange andre offentlige services kan du ikke logge ind på Gældsstyrelsens hjemmeside og se din status. Du skal derimod ringe til dem på telefon 70 15 73 04 og fortælle dem, at du ønsker, at de sender dig en gældsoversigt.

Når du får din oversigt tilsendt, skal du kontakte den enkelte myndighed, du skylder penge, hvis du ikke forstår årsagen.

Hvis du vil betale gælden, skal du kontakte Gældsstyrelsen på samme nummer, for at få oplyst den betalingslinje som gælden skal indbetales på.